Van-e értelme otthon edzeni?
2019. január 11. írta: D. János

Van-e értelme otthon edzeni?

Akit csak az egyszavas válasz érdekel: nincs.

Itt az új év és sokan elhatározták, hogy életmódot váltanak és elkezdenek edzeni. Ez tök jó, viszont a statisztikák azt mutatják, hogy ez az elhatározás februárra nagyon kevés emberben marad meg. A legnagyobb baj azokkal van, akik otthon kezdenek el edzeni, közülük gyakorlatilag mindenki fel fogja adni (na jó, lehet, hogy van 100-ból egy, aki nem). Miért is van ez?

  1. Aki az otthon edzés lehetőségét választja általában alapból nem gondolja komolyan a dolgot, hiszen sokkal kényelmesebb otthon maradni, mint elmenni bárhova. Aki kényelmes, az pedig nem lesz kitartó.
  2. Az otthoni környezet a legkevésbé motiváló az edzésre. Otthon általában mindenki pihenni szokott, ez az otthon megszokott funkciója, ami gyökeresen ellentétes az edzéssel.

A legjobb amit tehetünk, ha elmegyünk egy edzőterembe vagy kimegyünk a parkba edzeni.

A fentiek ellenére, ha valaki mégis ragaszkodna az otthoni edzéshez, van két dolog, amivel működőképessé lehet tenni:

  1. Egy külön helyiséget nevezzünk ki edzőteremnek! Nem elég egy sarok, egy külön szoba kell! Edzés alatt végig tartózkodjunk ott, mintha egy igazi konditeremben lennénk!
  2. Hívjunk meg valakit edzőtársnak, aki képes motiválni!

Egy valami biztos: az edzés leghatásosabb és legélvezetesebb módja egy motivált csapattal együtt edzeni.

img_0337.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://azedzesjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr9914538638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása