Emelj, az egészségedért!
2020. június 01. írta: D. János

Emelj, az egészségedért!

Számomra és edzőtársaim, tanítványaim számára a legfontosabb alapgyakorlat a Deadlift vagy Felhúzás. Ez az a gyakorlat, amit a kezdők is legelőször megtanulhatnak nálunk és ez az a gyakorlat, ami a legnagyobb hozzáadott értéket képviseli az edzésen.

Miért, mire jó a Deadlift?

A teljes testet, sőt a szervezet egészét erősíti, az összes izmot megdolgoztatja. Nem csak az izmaid fognak tőle erősödni, hanem az ízületeid, csontjaid és az immunrendszered is. Nem véletlen, hogy régen "Health Lift"-nek hívták. Mostanában sokszor szóba kerül az immunrendszer erősítése, de azt kevesen hangsúlyozzák, hogy összességében minél erősebb a testünk, annál erősebb az immunrendszerünk is.

Gondolatébresztőnek: szerinted ki vészel át könnyebben egy vírusfertőzést, aki 200 kg-ot képes felhúzni vagy, aki csak 50-et?

Mindemellett a Deadlift az egyik legegyszerűbb is legkönnyebben tanulható gyakorlat. Természetesen sok technikai apróságot el kell sajátítani ahhoz, hogy igazán nagy súllyal dolgozhassunk, de az alapja csak annyi, hogy "hajolj előre egyenes háttal, fogd meg a rudat, majd egyenesedj ki".

Szóval emeljetek rendszeresen, nagy súlyokkal és ésszerű edzéstervvel, hogy erősek és egészségesek legyetek!

comica1590926092028.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://azedzesjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr9115733074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása