Karácsonyi vacsora hack
2019. december 20. írta: D. János

Karácsonyi vacsora hack

Az alábbiakban egy trükköt osztanék meg, amivel jelentősen csökkenthető az egészségtelen, kalóriadús étkezések negatív hatása. Nem csodafegyver, ha rendszeresen helytelenül étkezel, nem fog segíteni, viszont, ha becsúszik 1-2 csaló étkezés (pl. karácsonykor), azt még lényegében ellensúlyozhatjuk vele.

A trükk az, hogy edzeni kell a csaló étkezés előtt. Az edzés nagyban javítja az inzulinérzékenységet és olyan hormonális folyamatokat indít el, aminek hatására inkább az izmokba és kevésbé a zsírraktárakba építi be a szervezet a többlet kalóriát.

Milyen típusú edzés a megfelelő?

  • Erőedzés;
  • Hipertrófia (testépítő) edzés;
  • Erő-állóképességi (pl. intervallum) edzés.

Milyen hosszú legyen az edzés?

  • Minimálisan egy Tabata (4 perc) is elég lehet, de egy hosszabb 45 - 90 perces edzés nyilván többet ér.

Mennyivel az étkezés előtt?

  • Hosszabb (min. 45) perc edzés esetén aznap, rövidebb edzés esetén annyira közel, amennyire lehet (ha csak egy Tabatát csinálunk, javasolt akár közvetlen előtte).

20191008_160838_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://azedzesjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr9815342430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása