Hogyan erősítsük az immunrendszerünket?
2020. március 05. írta: D. János

Hogyan erősítsük az immunrendszerünket?

Néhány trükk, amivel erősebbé tehetjük immunrendszerünket:

Alvás

Aludjunk 7 - 9 órát, törekedve a minél mélyebb alvásra. Sokat segít, ha minden nap közel azonos időben fekszünk és kelünk, valamint, ha lefekvés előtt kerüljük a kijelzőket. Próbáljunk sötét és hűvös szobában aludni.

Étkezés

Fogyasszunk sok fehérjét, zöldséget és gyümölcsöt! Ne kerüljük a lassabb felszívódású szénhidrátokat és az egészséges zsírokat (pl. magas Omega-3 tartalmú) sem! Kerüljük viszont a cukrokat, egyszerű szénhidrátokat és magas Omega-6 tartalmú olajokat! Ne fogyasszunk alkoholt!

Táplálék kiegészítők

A legfontosabb a D3 vitamin, Cink, C-vitamin és Omega-3. Jól járhatunk egy általános multivitaminnal is. Ajánlott továbbá a Ginzeng és a Kreatin is (mindkettőnél mutattak ki immunerősítő hatást).

Edzés

A mérsékelt intenzitású edzés kifejezetten erősíti az immunrendszert, míg a túl intenzív - rövid távon - kifejezetten gyengíti. Próbáljunk úgy edzeni, hogy maradjon energiánk edzés utánra is. Erőedzés esetében például mindig 2-3-al kevesebb ismétlést végezzünk, mint amennyit maximálisan tudnánk. Az edzés többet adjon, mint amennyit elvesz!

Egyebek

Öltözzünk melegen. Amennyire lehet kerüljük a stresszt. Próbáljunk mindig orron keresztül lélegezni, végezzünk légző gyakorlatokat. A meditáció is sokat segít.

boosting-your-immune-system.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://azedzesjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr5915504578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása