Recept: Fitt mákos guba
2019. december 08. írta: D. János

Recept: Fitt mákos guba

HOZZÁVALÓK (2 főre)

  • 2 db teljes kiőrlésű kifli,
  • 7 dl tej (lehet növényi is),
  • 3 db tojássárgája,
  • darált mák (150-200 g ízlés szerint),
  • édesítőszer,
  • vaníliás fehérje,
  • vanília aroma.

 

ELKÉSZÍTÉS

  1. A kifliket karikázd fel, külön edényben a mákot keverd el az édesítőszerrel.
  2. Egy lábosban melegíts fel 5 dl tejet - de ne forrjon. A melegített tejet alaposan keverd el a tojássárgával, tegyél bele édesítőszert és vanília aromát. Ez lesz a szósz, amivel leöntjük a kiflikarikákat.
  3. Jénai edénybe rakj le egy sor kiflit, szórd meg édesítőszerrel, ezt követően locsold meg a felmelegített vaníliás tejjel és szórd meg mákkal. Helyezz még egy réteg kiflikarikát a jénaiba, ismét locsold meg vaníliás tejjel és a szórd meg mákkal, ezt ismételd meg egészen addig, amíg el nem fogy a kiflikarika.
  4. A jénait tedd előre melegített sütőbe és süsd a mákos gubát 15 percig 180 fokon, alul-felül melegítős funkcióval. Ha más módon sütöd, akkor változhat a sütési idő.
  5. A vaníliás fehérjeport keverd el 2 dl tejjel, amellyel majd öntsd le az elkészült, tányérra kiporciózott mákos gubát.

 

Jó étvágyat :-)

20191208_101003_copy.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://azedzesjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr7215343374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása