HOZZÁVALÓK (2 főre)
- 2 db teljes kiőrlésű kifli,
- 7 dl tej (lehet növényi is),
- 3 db tojássárgája,
- darált mák (150-200 g ízlés szerint),
- édesítőszer,
- vaníliás fehérje,
- vanília aroma.
ELKÉSZÍTÉS
- A kifliket karikázd fel, külön edényben a mákot keverd el az édesítőszerrel.
- Egy lábosban melegíts fel 5 dl tejet - de ne forrjon. A melegített tejet alaposan keverd el a tojássárgával, tegyél bele édesítőszert és vanília aromát. Ez lesz a szósz, amivel leöntjük a kiflikarikákat.
- Jénai edénybe rakj le egy sor kiflit, szórd meg édesítőszerrel, ezt követően locsold meg a felmelegített vaníliás tejjel és szórd meg mákkal. Helyezz még egy réteg kiflikarikát a jénaiba, ismét locsold meg vaníliás tejjel és a szórd meg mákkal, ezt ismételd meg egészen addig, amíg el nem fogy a kiflikarika.
- A jénait tedd előre melegített sütőbe és süsd a mákos gubát 15 percig 180 fokon, alul-felül melegítős funkcióval. Ha más módon sütöd, akkor változhat a sütési idő.
- A vaníliás fehérjeport keverd el 2 dl tejjel, amellyel majd öntsd le az elkészült, tányérra kiporciózott mákos gubát.
Jó étvágyat :-)