Has és fenék edzés
2019. január 21. írta: D. János

Has és fenék edzés

Tipikus, hogy a fiúk mellre és bicepsze szeretnek elsősorban edzeni, a lányok pedig fenékre és hasra. Ha edzői szemmel nézzük a dolgot a helyzet az - bármennyire szeretek én is mell-bicepszezni - hogy a lányoknak van igaza.

A hasizmok, a farizmok, valamint az ezen izomcsoportok között elhelyezkedő kisebb izmok alkotják együtt a törzset. A törzs ereje pedig rengeteg mindent meghatároz: az egészségünket, a maximális erőnket, az állóképességünket, a megjelenésünket és még sorolhatnám. Az erős törsz biztosíték az egészséges gerinchez, a fit megjelenéshez, sőt még a helyes légzést is elősegíti. Ha úgy próbálunk meg a végtag izmainkra edzeni, hogy közben a törzsünket nem erősítjük, az egész biztosan sérüléshez vezet.

Ezért kiemelten fontosnak tartom, hogy minden edzésen végezzünk törzsedzést, vagyis  hasizom és farizom gyakorlatokat. Sőt az sem baj, ha edzéseink nagy része csak a törzs erősítésére fókuszál. Pont ezért van, hogy az általam is oktatott Oldschool Training során minden alkalmat törzserősítéssel kezdünk, sőt végig a törzserő marad az edzés középpontjában.

picsart_01-20-09_17_23_copy.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://azedzesjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr2814566300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása