Aktív vagy napközben?
2019. április 16. írta: D. János

Aktív vagy napközben?

Sokan, akik életmódot váltanak elkövetik azt a hibát, hogy csak 1-2 új szokást építenek be a mindennapjaikba, de gyökeresen nem változtatnak a napi rutinjukon. Természetesen tök jó, ha elkezdesz edzeni és jobban odafigyelsz az étkezésre, de ez a kettő önmagában még nem életmódváltás. Ha ugyanúgy egész nap ülsz és mindenhova autóval jársz, nem váltottál életmódot attól, hogy edzel heti 2-3 alkalommal és kevesebb csokit eszel. Ennél többre van szükség: napközben is aktívabbnak kell lenni.

Nézzünk egy konkrét példát:

Tegyük fel, hogy napi 8-9 órát végzel irodai munkát és autóval jársz a munkahelyedre. Az évek során felkúszott rád 5-10-15 kiló és az egészségeddel is gondok vannak. Nincs mese, életmódot kell váltanod! Ez legkönnyebben lépésenként kivitelezhető. Amint megszoksz egy lépcsőt, mehetsz tovább:

1. Kezdj el edzeni járni, fordíts rá kezdetben hetente 2-3-szor 60-90 percet!

2. Kezdj el odafigyelni az étkezésre, ne egyél hozzáadott cukrot, fehér lisztet, (omega-6 dús) növényi olajat tartalmazó ételeket!

3. Legyél sokkal aktívabb napközben: járj gyalog, biciklivel vagy tömegközlekedéssel (távolságtól függően) munkába, munka közben óránként tarts 5-10 perc szünetet (ez mindenkinek jár törvény szerint) és mozgasd át magad fekvőtámaszokkal, guggolásokkal, jóga gyakorlatokkal vagy csak sétálj, a lényeg, hogy mozogj!

4. A szabadidődet is aktívabban töltsd, próbálj olyan hétvégi programot választani, amiben több a mozgás (séta, túrázás, edzés játszótéren, biciklizés, stb.)!

Ha ezeken a lépcsőkön végigmész, akkor tényleg életmódot váltottál és garantált a változás. Hajrá!

ce065846-0c36-4516-9976-843ebc140111.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://azedzesjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr6814763274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása