Guggolás vagy futás, melyik jobb a térdnek?
2019. szeptember 22. írta: D. János

Guggolás vagy futás, melyik jobb a térdnek?

Tavaly kicsivel több, mint 500 ember halt meg repülő balesetben és több, mint 1 300 000 autó balesetben. Az emberek többsége mégis a repüléstől fél jobban, mint az autózástól. Ez egy teljesen irracionális félelem, csupán az érzelmeinkre alapozott. Mégis sokan ez alapján hoznak meg döntéseket.

Hasonló a helyzet a sportsérülésekkel is. A súllyal végzett guggolástól elhanyagolható mennyiségű embernek lett térdsérülése, többnyire csak néhány elit szintű sportolónak, a túlhasználat miatt. Ezzel szemben az olyan sportok esetében, mint a futás (különösen a hosszútáv futás) vagy a futás közbeni gyors irányváltoztatást igyénlő sportok (foci, kézilabda, kosárlabda, stb.) igen gyakoriak a térdsérülések.

Mindezek ellenére sajnos rengeteg embertől hallom, hogy nem guggol, mert fáj a térde, viszont elmegy futni. Ez szintén érzelmi alapú, irracionális döntés. De nem kell hinni nekem! Végezzetek ti is egy kis kutatómunkát, nézzétek meg a statisztikákat, és látni fogjátok, hogy nem beszélek hülyeséget. NYOMÁS GUGGOLNI!

_dsc3990_copy.jpg

Ajánlott linkek:

https://edition.cnn.com/2019/01/02/health/plane-crash-deaths-intl/index.html

https://www.livestrong.com/article/548782-statistics-on-acl-injuries-in-athletes/

https://www.drdavidgeier.com/statistics-knee-injuries-hs-athletes/

https://www.self.com/story/knee-pain-running

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azedzesjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr1215126874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása