5 érv, hogy ne csak diétázz, hanem eddz is
2019. június 20. írta: D. János

5 érv, hogy ne csak diétázz, hanem eddz is

1. Ha edzel diéta mellett javulni fog a testkompozíciód (csökken a testzsírszázalékod)

Ha elkezdesz diétázni és azt szigorúan betartod, csökkenni fog a testsúlyod. A baj csak az, hogy, ha nem kezdesz el ellenállásos edzést is végezni mellette, akkor ugyan kisebb leszel, de a testalkatod alig fog változni. Nem lesz sokkal szebb alakod, mert ugyanúgy veszteni fogsz izomtömeget, mint zsírtömeget. Viszont, ha elkezdesz izomstimuláló (alakformáló) edzést végezni, akkor az izomtömeged megtartása - vagy akár növelése - mellett veszíthetsz a testzsírodból. Így sokkal formásabb alakot érhetsz el.

2. Nagyobb kalórialeadás mellett többet ehetsz

Ez úgy gondolom egyértelmű. Ha többet mozogsz, több kalóriát égetsz el. Ha ez a mozgás testépítés jellegű, akkor ez még fokozottabb, ugyanis az izmok rengeteg kalóriát használnak fel, hogy növekedni tudjanak. Így a diétád is lehet picit megengedőbb.

3. Edzés mellett könnyebb betartani a helyes étrendet

Elég gyakori kérdés, hogy a fokozatos életmódváltást diétával vagy edzéssel kell kezdeni. Rengeteg tapasztalat és kutatás igazolja, hogy az edzés a jó válasz. Ha elkezdesz edzeni - főleg, ha ellenállásos edzést végzel - a szervezeted olyan ételeket fog kívánni, amire az izmok és az immunrendszer erősítéséhez szükség van. Ezek pedig a fehérjék, zöldségek, gyümölcsök és úgy általában az egészséges ételek, amelyek a fogyást is segítik.

4. Javulni fog az egészséged

Már önmagában a helyes táplálkozás is jelentősen javítani tudja a szív-érrendszer egészségét. Ezt az edzés tovább fokozza. Viszont az egészséges étrend nem sokat tesz a gerincünk és ízületeink egészségi állapotának javítása érdekében. Ez csak a hátizmok és az ízületek erősítésével érhető el. Az ellenállásos edzés ráadásul a csontsűrűséget is javítja, így megelőzi a csontritkulást.

5. Nyugodtabb és boldogabb leszel a mindennapokban

Végül, de nem utolsó sorban: az edzés boldogság hormonokat termel és nyugtatja az elmét. Jelentősen hozzásegít egy stresszes nap után a nyugodtabb alváshoz és a kiegyensúlyozottab mindennapokhoz. e3d3ddb7-7ae2-40d8-9b2c-191666def883.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://azedzesjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr6114889318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása