Nyomó gyakorlatok partnerrel
2020. január 28. írta: D. János

Nyomó gyakorlatok partnerrel

Az alábbiakban a fekvenyomás és fekvőtámasz olyan változatait mutatnám be, melyekhez mindössze egy lelkes edzőtársra van szükség. Ezek a Ground Force Method rendszer haladó gyakorlatai közé tartoznak, ezért kezdőknek nem ajánlom.

 

1. Fekvenyomás (vagy invertált fekvőtámasz) partnerrel

Ez a legkönnyebb változat, mert az edzőtársunk testsúlyának csak kb. a 60%-ával kell dolgoznunk. Nehezebb viszont, mint pl. egy rúddal végzett nyomás, mert erőteljesen stabilizálni kell. Fontos, hogy a partnernek is tudnia kell tartani a fekvőtámaszt miközben le-föl nyomkodják.

 

2. Nyomás féltérden partnerrel

Ez leginkább a landmine nyomáshoz hasonlít. Nem egyenesen fölfelé nyomunk, hanem kb. 45 fokos szögben. Az előző változatnál nehezebb mindkét félnek.

 

3. Fekvőtámasz partnerrel

Ez a legnehezebb a 3 gyakorlat közül. Fontos, hogy a fölül lévő edzőtárs a lapockán és a keresztcsonton támaszkodjon, vagyis, ahol csontos alátámasztás van.

 

Ha tetszettek a gyakorlatok és szeretnétek megtanulni őket vagy részt venni egy játékos csoportos edzésen, írjatok nekünk azedzesjatek@outlook.com e-mail címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://azedzesjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr9015353190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása